Vijf sterren vervoerder
28 april 2017

Kleijn transport heeft onlangs het Ecostars certificaat met 5 sterren in ontvangst genomen.

Ecostars is een beoordelingssysteem voor vervoerders van vrachten en personen, waarbij sterren verdient kunnen worden voor duurzame bedrijfsvoering. Het doel is de luchtkwaliteit in Rotterdam en omgeving te verbeteren en het brandstofverbruik van vervoerders te helpen terugdringen.

“Kleijn heeft duurzaamheid altijd al hoog op de agenda gehad en zit dit als integraal onderdeel van maatschappelijk ondernemen.”, aldus directeur Kees Kleijn. “Denk daarbij aan trainingen van de chauffeurs, regelmatige controle van bandenspanning, energie zuinige verlichting en natuurlijk jonge moderne voertuigen met een zo laag mogelijke emissie.”

Aan de hand van het aantal sterren kunnen klanten snel en eenvoudig zien hoe schoon en duurzaam een vervoerder te werk gaat. Kleijn behaalde de maximale score van 5 sterren. Inmiddels zijn in Rotterdam bijna 200 ECOSTARS-certificaten uitgedeeld. Het aantal bedrijven met 5 sterren staat momenteel op 34.

HR manager Patricia Kleijn vult aan: “Hoewel we als Kleijn erg blij zijn met de behaalde 5 sterren, kan het natuurlijk altijd beter. Volgende maand start een traject waarbij chauffeurs door middel van een personal trainer gemotiveerd zullen worden om zich nog verder te verbeteren. ”