Bedrijf

Kleijn Transport bestaat inmiddels 60 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een middelgrote onderneming, met 125 medewerkers en een modern wagenpark.

Kleijn Transport werd in 1962 opgericht als eenmanszaak. Het eerste transport vond plaats met een bakwagen. Binnen 5 jaar was het wagenpark echter al uitgegroeid tot 5 trucktrailers, die voornamelijk staal en ander ruw materiaal binnen de Benelux vervoerden.

In 1978 breidde Kleijn weer uit en vestigde zich in Hardinxveld, op 30 kilometer afstand van Rotterdam. Kleijn bouwde zelf een kantoor, eigen garage én kleine opslagloods.

Slechts 3 jaar later was er echter weer ruimte voor groei en Kleijn Transport verhuisde naar Sliedrecht, waar de ruimte en mogelijkheden tot ontwikkeling allemaal aanwezig waren. De groei bleef dan ook voortduren en in 1986 was het dus alweer tijd voor een nieuwe move: Kleijn Transport ging naar Papendrecht. Daar was maar liefst 8.600 m2 beschikbaar voor de steeds uitbreidende diensten en activiteiten.

De laatste verhuizing was in 2004: Kleijn vestigde zich in Alblasserdam, waar het bedrijf tot op heden zit. Kleijn Transport was het allereerste bedrijf dat zich vestigde op het spiksplinternieuwe industrieterrein Nieuwland Parc.

De verhuizing betekende een grote stap voorwaarts qua ruimte en dienstverlening: het bedrijfsoppervlakte verviervoudigde, naar 40.000 m2, en Kleijn kreeg de beschikking over een moderne opslagloods van 5.000 m2 met douanefaciliteiten, hoogbouwstellingen met 3000 palletplaatsen, 7 laaddocks en 2 bovenloopkranen met een hefvermogen tot 32 ton. Het dienstenpakket breidde zich tevens uit, zodat we met trots kunnen zeggen dat we ook qua transport een totaalservice aan onze klanten kunnen bieden!