Roparun 2014
2 april 2014

De Roparun is een non-stop estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken team 81 bestaat een team uit 21 personen.
Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Team 81 staat met de kerst te collecteren op het ponton van de Waterbus in Dordrecht en tijdens Alblaspop, ook worden er sponsorlopen georganiseerd op diverse scholen in onze regio.

Zaterdag 7 juni start de langste non-stop sponsorestafetteloop ter wereld. Team 81 start voor de 3e maal vanuit Hamburg.
Kleijn Transport is al jaren een trouwe sponsor van team 81, in dit team zitten 3 chauffeurs van Kleijn Transport: Stefan Pijl, René Tuijtel en Adri Tuijtel.
Stefan gaat voor de 4e keer mee en vervult samen met René de functie van chauffeur van de bakwagen en zijn tevens hulp bij de catering. René gaat voor de 8e keer mee. Adri gaat voor de 17e keer mee als loper.

Voor meer info: Team81