Kleijn Transport sponsort Oekraïens weeshuis
1 maart 2014

In de nacht van 21 op 22 februari 2014 heeft in Hendrik-Ido-Ambacht een gesponsord nacht-zaalvoetbal-toernooi plaatsgevonden waarvan de opbrengst volledig ten goede komt van de stichting Kom Over En Help. Deze stichting ondersteunt met deze actie het  Kindertehuis The Good Shepherd.

Dit kindertehuis in het Oosten van Oekraïne biedt opvang aan kinderen die door verschillende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Zij komen van de straat of uit arme, ontwrichte gezinnen. In veel gevallen zitten de ouders in de criminaliteit of de gevangenis, zijn ze verslaafd of werkt de moeder in de prostitutie. Kinderen vinden hier opnieuw een thuis, een plekje waar zij zorg, aandacht en liefde krijgen. Op dit moment wonen er ca. 40 kinderen van 3 tot 18 jaar. Momenteel zijn er verbouwingen gaande om daarna zo’n 70 à 80 kinderen op te kunnen vangen. Er wordt nagedacht over mogelijkheden tot uitbreiding van de accommodatie voor jongeren van 18 jaar en ouder. De kans is groot dat deze, vaak getraumatiseerde, jongeren zonder verdere begeleiding terugvallen in hun ‘oude leven’, met alle gevolgen van dien.

Op het toernooi waren 10 teams actief die de hele nacht een continue wedstrijdschema afwerkten. Kleijn transport heeft hieraan bijgedragen door het team van een van haar werknemers mede te sponsoren.

Het nachttoernooi begon om 20:00 uur.  Ons team “The Jonas brothers” begon vol goede moed en met een fitte selectie aan dit  toernooi. De wedstrijden verliepen goed en zeer sportief. Het team eindigde eindelijk als 8e. Om 8:00 uur was het toernooi afgelopen en ging iedereen vermoeid naar huis.  De uiteindelijke opbrengst van het toernooi heeft een totaal van € 7.600,00 opgebracht.