Kleijn Transport B.V. investeert in MAN TGX Euro 6
24 januari 2014

Leusden, 24 januari 2014 – Op basis van het lage brandstofverbruik en de prima rijkwaliteiten van de truck kozen veel transportondernemingen in Nederland in 2013 voor de MAN TGX Euro 6 EfficientLine-trekkers. Zo ook Kleijn Transport B.V. in Alblasserdam, dat sinds begin dit jaar twaalf nieuwe MAN TGX voertuigen inzet. Het transportbedrijf koos voor MAN naar aanleiding van de zeer goede ervaringen met de twee exemplaren die het begin 2013 al toevoegde aan de vloot van meer dan honderd voertuigen. Zodoende prijkt inmiddels bij een derde van het wagenpark van Kleijn Transport het verchroomde logo van MAN op de cabine.

 
“Uitstekende prestaties en betrouwbaarheid, tevreden chauffeurs en de zeer gunstige verbruikscijfers gaven de doorslag om andermaal te kiezen voor Euro 6-trekkers van MAN”, zegt directeur-eigenaar Kees Kleijn. Het was meteen een flinke order, bestaande uit twee MAN TGX 18.400 4×2 LLS-U XLX low-deck-trekkers, vijf TGX 18.400 4×2 BLS XLX-versies voor transport in de Benelux en vijf TGX 18.440 4×2 BLS XLX-versies voor de langere afstanden. “En voor het onderhoud vertrouwen we volledig op MAN Service Partner P. van der Velden in Barendrecht”, voegt Kleijn daaraan toe.
EfficientLine
Alle onlangs aan Kleijn Transport afgeleverde nieuwe MAN’s TGX zijn voorzien van het EfficientLine-pakket. Dat betekent dat de auto’s zijn uitgerust met een zich automatisch uitschakelende luchtcompressor, een wrijvingsarme dynamo en een geoptimaliseerde aandrijflijn. De verbeterde aerodynamica en het lagere eigen gewicht – de luchtketels, brandstoftanks en velgen zijn gemaakt van lichtgewicht aluminium – dragen ook nog eens extra bij aan de verlaging van het brandstofverbruik én aan het hogere laadvermogen.

Full-service provider
Kleijn Transport biedt zijn klanten complete logistieke en transport-oplossingen. Het bedrijf is full-service provider. De onderneming – in 2013 vierde het zijn vijftigjarige bestaan – is behalve in transport óók in containertrucking, koeriersdiensten, verscheping en warehousing gespecialiseerd. Op het terrein in Alblasserdam staat een moderne opslagloods van 5.000 m2 met douanefaciliteiten en hoogbouwstellingen met drieduizend palletplaatsen, zeven laaddocks en twee bovenloopkranen met een hefvermogen tot 32 ton.