10 nieuwe Actros L trucks vol veilige en zuinige innovaties
19 april 2023

Het in Alblasserdam gevestigde Kleijn Transport heeft wederom gekozen voor een serie nieuwe trucks van Mercedes-Benz. Het wagenpark van het transportbedrijf (zo’n 220 voertuigen) bestaat al voor een aanzienlijk deel uit Actros-trekkers, maar nu komen daar 10 exemplaren bij van de nieuwe Actros L 1845 LS 4×2. Deze zijn onder andere voorzien van de tweede generatie MirrorCam. Tjeerd Hofmeijer, Commercieel Operationeel Directeur bij Kleijn Transport B.V: “Wij hebben onze keuze gebaseerd op de vier pijlers rijcomfort, efficiëntie, brandstofverbruik en veiligheid.”

  • Het partnership tussen Kleijn Transport en Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks was een van de doorslaggevende redenen om weer voor de Actros te kiezen.
  • De nieuwste generatie Actros L is voorzien van veel innovaties, zoals Active Brake Assist 5 (ABA 5), Predictive Powertrain Control (PPC) en de 3egeneratie OM 471 motor.
  • De tweede generatie MirrorCams komt met een pakket aan verbeteringen die het zicht voor de chauffeur naar een nog hoger niveau brengen.

De keuze voor 10 nieuwe Actrossen L staat niet op zichzelf, maar is het gevolg van een jarenlange, succesvolle samenwerking. Tjeerd Hofmeijer, directeur bij de Alblasserdamse transportonderneming vertelt: “Deze nieuwe trekkers sluiten aan in een lange rij trucks van Mercedes-Benz die wij al in gebruik hebben sinds de jaren ‘60. Bij het merk Mercedes-Benz ligt het rijcomfort voor de chauffeur op hoog niveau. Onze Nederlandse en Duitse beroepschauffeurs rijden graag op een Actros. Daarbij is de efficiëntie hoog en het brandstofverbruik laag – zeker in vergelijking met andere trucks die we inzetten. Dat maakt het ook onder de streep een verantwoordelijke keuze. Bovendien is Mercedes-Benz op het gebied van veiligheid vooruitstrevend. Al met al is dit dus een truck die zeer goed past bij wat wij als bedrijf belangrijk vinden.”

“Van Mossel begrijpt ons”

Ook de samenwerking met Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks Vans is naar tevredenheid volgens Hofmeijer. Hij zegt: “In ons werk is het belangrijk dat je altijd kunt rekenen op een partner die voor je klaarstaat. Bij Van Mossel is dat dus zo. Daarbij denken ze ook gewoon mee: onze contactpersonen begrijpen wat we nodig hebben en waar we naartoe willen. Dat is – ook na vele decennia – prettig samenwerken.”

Rick van der Gijze is Accountmanager Trucks bij Van Mossel Mercedes-Benz Vans & Trucks. Hij vult aan: “Onze relatie met Kleijn Transport is inderdaad al jaren goed. Wat dat betreft begrijp ik de keuze voor de Actros L wel. Mercedes-Benz is daarbij in een rap tempo aan het innoveren: de vrachtwagens worden steeds beter. Niet alleen in prestaties maar ook in comfort voor de chauffeur.”

 

Eenvoudiger achteruit

Een van de vele innovaties waarmee de nieuwe trucks zijn uitgerust is de tweede generatie MirrorCam. Van der Gijze: “Kijk. De camera’s zijn aan beide zijden 10 centimeter korter dan voorheen. Dit maakt het voor de chauffeur eenvoudiger om in een rechte lijn achteruit te rijden. Het ontwerp is ook iets aangepast. Zo is er een druiprand aangebracht om te voorkomen dat regenwater op de lens loopt en ongewenste optische effecten veroorzaakt.”

De Actros L trucks van Kleijn Transport zijn ook voorzien van Active Brake Assist (ABA 5) en Predictive Powertrain Control (PPC). Over die laatste innovatie vertelt Rick van der Gijze: “Dit systeem zorgt ervoor dat het voertuig proactief accelereert, rolfasen actief gebruikt en de versnellingskeuze automatisch aanpast aan de topografie en trajecteigenschappen. De PPC kan op die manier 5 procent brandstof besparen op snelwegen en provinciale wegen!”

Nieuwe generatie OM 471

Op het gebied van brandstofbesparing gooit de nieuwe Actros L van Kleijn Transport om meerdere redenen hoge ogen. Deze trucks zijn voorzien van de derde generatie OM 471-motor met het nieuwste verbrandingssysteem. Dit resulteert in maar liefst 4 procent minder brandstofverbruik en een substantieel lagere CO₂‑uitstoot. De efficiëntieverbetering geeft ook een hoger rijcomfort voor de chauffeur, dankzij een verbeterde koppelopbouw en snellere schakeltijden.

Aan de chauffeur is sowieso gedacht bij het samenstellen van de nieuwe Actros L. De truck is, naast de al genoemde innovaties, royaal uitgerust met onder meer zonneklep, dakspoiler met zijfenders, standairco, standkachel met restwarmtebenutting, Multimedia Cockpit Interactive, comfort bed onder en boven, 2 grote aluminium brandstoftanks, koelkast, brandblusser in de cabine én een dodehoek camera.

Over Kleijn Transport

Kleijn Transport B.V. voorziet in een breed scala aan logistieke diensten. Het bedrijf is gevestigd op Nieuwland Parc in Alblasserdam en biedt container- en trailertransport aan door heel Europa. Ook voor zee- en luchtvracht en warehousing is Kleijn Transport een veel gekozen partner.

Het wagenpark, herkenbaar aan de witte trucks met blauwe bestickering, bestaat uitsluitend uit jonge voertuigen, met alle onderhouds- en daardoor betrouwbaarheidsvoordelen van dien.