Kleijn Transport bestaat 60 jaar
10 april 2023

Kleijn Transport bestaat inmiddels al weer 60 jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een middelgrote onderneming, met 250 medewerkers en een modern wagenpark. Maar hoe is Kleijn Transport begonnen? Je leest het hieronder:

Kleijn Transport werd in 1962 opgericht als eenmanszaak. Het eerste transport vond plaats met een bakwagen. Binnen 5 jaar was het wagenpark echter al uitgegroeid tot 5 trucktrailers, die voornamelijk staal en ander ruw materiaal binnen de Benelux vervoerden. In 1978 breidde Kleijn weer uit en vestigde zich in Hardinxveld, op 30 kilometer afstand van Rotterdam. Kleijn bouwde zelf een kantoor, eigen garage én kleine opslagloods. 

Slechts 3 jaar later was er echter weer ruimte voor groei en Kleijn Transport verhuisde naar Sliedrecht, waar de ruimte en mogelijkheden tot ontwikkeling allemaal aanwezig waren. De groei bleef dan ook voortduren en in 1986 was het dus alweer tijd voor een nieuwe move: Kleijn Transport ging naar Papendrecht. Daar was maar liefst 8.600 m2 beschikbaar voor de steeds uitbreidende diensten en activiteiten. De laatste verhuizing was in 2004: Kleijn vestigde zich in Alblasserdam, waar het bedrijf tot op heden zit. Kleijn Transport was het allereerste bedrijf dat zich vestigde op het spiksplinternieuwe industrieterrein Nieuwland Parc.

De verhuizing betekende een grote stap voorwaarts qua ruimte en dienstverlening: het bedrijfsoppervlakte verviervoudigde, een eigen terrein van 40.000 m2 en een modern opslagloods van 10.000 m2. 

Het 60 jarig bestaan hebben we op 8 april 2023 goed gevierd met een jubileumfeest in Fort Gertridus in Geertruidenberg. Het was een zeer geslaagd feest waar iedereen genoten heeft van een heerlijk buffet, een photobooth, Karikaturist Sandor, blackjack, roulette en als klap op de vuurpijl de Zingende Barmannen.