Roparun 2011
15 juni 2011

 De Roparun is de langste estafetteloop ter wereld, deze gaat van Parijs naar Rotterdam. De lengte is 522 km. Er stonden dit jaar 275 teams aan de start.

“Team 81” bestaat uit 21 man: 8 lopers, 4 fietsers, 6 chauffeurs, 2 masseurs en 1 dame voor de catering. Zaterdag 11 juni stond het team in Alblasserdam gereed voor vertrek. De vrachtauto van verkeersschool Wierks stond voor een nacht uit veiligheid bij de firma Kleijn geparkeerd en werd ‘s-morgens in alle vroegte opgehaald om de uitdaging aan te gaan. De vrachtauto werd bestuurd door 2 chauffeurs van de firma Kleijn, namelijk Rene Tuijtel en Stefan Pijl. Zij zijn met de dame van de catering het rustpunt voor het team.

De jongens hebben de dame van de catering geweldig geholpen, Stefan was erg goed in de omgang met de waterkoker en René blijkt goed in banden plakken te zijn. Tevens brachten zij samen de vrachtwagen door de smalle straten van de dorpjes in Frankrijk en België iedere keer weer op de goede plaats, wat tevens ons rustpunt was. Dat is werkelijk ontzettend goed gegaan aangezien de straten zo smal zijn dat ze er nauwelijks doorheen konden. Maar met 2 ervaren chauffeurs van Kleijn transport lukte dat moeiteloos en ook nog schade vrij.

Het team kwam na 42.08 uur op de Coolsingel aan. Ontzettend vermoeid maar met een voldaan gevoel! De opbrengst van de Roparun 2011 is vrijdag 24 juni bekend gemaakt, deze was 4.901.078 euro. Team 81 was dit jaar goed voor 24.500 euro. Ook de firma Kleijn had hier een aandeel in.