Nieuwe MAN TGX XLX 18.400
12 augustus 2011

Nu deze week de derde nieuwe MAN is afgeleverd, willen we graag wat vertellen over de uitvoering van de MAN TGX XLX 18.400

Het is het  nieuwe model van MAN dat met een stahoogte van 1,87 mtr. in de XLX-cabine speciaal is ontworpen voor het langeafstandverkeer. Met Airconditioning, Standairco, Standkachel, Schuifdak en CD-speler/RDS-radio voorzien van alle luxe.

Veiligheidssystemen
Veiligheid in het transport bestaat uit vele onderdelen. De belangrijkste zijn de ondersteuningssystemen van de vrachtwagens plus de capaciteit van de bestuurder om in gevaarlijke situaties snel en adequaat te reageren. MAN Truck & Bus heeft voor beide aspecten innovatieve oplossingen ontwikkeld: situatiegeoriënteerde bestuurderstrainingen voor professionals en elektronische ondersteuningssystemen die de bestuurder bij de dagelijkse en de moeilijke situaties ondersteunen.

Elektronisch stabiliteitsprogramma
Het systeem bewaakt voortdurend de rijdynamische toestand van de auto en grijpt automatisch in het motormanagement en remsysteem in als de vrachtwagen dreigt te gaan kantelen of te gaan slingeren.

Multifunctioneel stuurwiel
Met het multifunctionele stuurwiel kan de chauffeur de cruise control, de Bremsomat en de radio-CD-speler bedienen zonder zijn of haar handen van het stuur te hoeven nemen.

MAN BrakeMatic®
Voor een ongeëvenaard remgedrag zorgt de intelligente MAN BrakeMatic® met het elektronische remsysteem EBS, antiblokkeersysteem ABS en krachtige schijfremmen.

MAN TipMatic®
Voor bijzonder economisch rijden is het juiste schakelmoment uitermate belangrijk. Dat bereikt u het makkelijkst en meest comfortabel met de MAN TipMatic®.
 

Rendabel door de verfijnde aërodynamica
4 % gunstiger luchtweerstandscoëfficiënt (Cw-waarde) en lichte bouwwijze verminderen het brandstofverbruik en reduceren de rijgeluiden met 30 % vergeleken met de voorganger, de TGA.

EEV-certificaat op basis van SCR-technologie 
Geschikt voor milieuzones met de veeleisende EEV-standaard.

Uitvoering
Onze modellen zijn uitgevoerd met een 400 pk. motor en 900 liter brandstof aan boord.