It starts with the driver
27 mei 2015

Vandaag zijn bij Kleijn Transport opnames gemaakt door RTL Transportwereld. Hierin is te zien hoe DAF samen met rijschool Nederveen instructies geeft aan de Kleijn-chauffeurs die met een nieuwe DAF gaan rijden.4-IMG_4602

Nieuwe vrachtauto’s worden steeds zuiniger, maar de invloed van de chauffeur op het verbruik blijft heel groot. Om de chauffeur zo goed mogelijk te ondersteunen, geeft DAF hen samen met een Verkeersschool partner extra instructies. Zonder extra kosten voor de voertuigeigenaar, bij de voertuigoverdracht.

1-IMG_4607 2-IMG_4611 3-IMG_4599

Via de diverse DAF-dealers verspreid over het land werd het afgelopen anderhalf jaar een selectie gemaakt van 17 verkeersscholen die met DAF rijden om de gewenste training te verzorgen. Om zo goed mogelijk in te spelen op de kennis en ervaring van de cursist, beschikt de instructeur over uitgebreide achtergrond informatie over onder meer de techniek achter Euro 6. Een cursist die zich hiervoor interesseert kan op dit gebied veel meer informatie krijgen, dan iemand wiens technische kennis en belangstelling niet zo diep gaat. Die kan bijvoorbeeld meer te weten komen over brandstofbesparende mogelijkheden door anticiperen. Doordat alle instructeurs van de 17 deelnemende verkeersscholen allemaal met dezelfde presentatie werken, is ook zeker dat alle cursisten dezelfde informatie krijgen. Weliswaar met mogelijke accentverschillen waar dieper op onderwerpen is ingegaan, maar nooit met verschillende informatie. Op deze manier weet een ondernemer zeker dat het de moeite waard is, zijn medewerkers voor deze nascholingsdag aan te melden.

Onder meer de goede organisatie achter de dag was voor het CVV aanleiding de dag te erkennen als een instructiedag die voldoet aan de eisen van een Code 95-nascholing en daarmee goed is voor 7 praktijkuren. Winst voor chauffeur én ondernemer.

De verwachte uitzenddatum is 14 juni 2015.