BEST Trucks levert eerste DAF NGD XG 480 FT 4×2 trekkers
5 september 2022

Vanaf deze week levert DAF-dealer BEST Trucks uit Barendrecht verdeeld over meerdere batches in totaal dertig DAF XG 480 FT 4×2 trekkers aan Kleijn Transport in Alblasserdam. Voor deze internationaal opererende logistiek dienstverlener betekent dat een kennismaking met de Nieuwe Generatie DAF trucks, die met uitzondering van de in diverse kleuren gewrapte grilles en beletteringen identiek zijn uitgevoerd.

Met het oog op de nog steeds groeiende bedrijfsactiviteiten gelden deze nieuwe trekkers ook als een uitbreiding op de jonge bedrijfswagenvloot met 210 motoreenheden. Naast de levering verzorgt BEST Trucks de verlengde garantie op de trucks plus een internationaal reparatie/onderhoudscontract.

Kleijn Transport, DAF en BEST Trucks hebben een al jarenlange relatie met elkaar. Tjeerd Hofmeijer, Commercieel Operationeel Directeur bij Kleijn Transport daarover: “Ervaringen uit het verleden met DAF trucks tonen een hoge betrouwbaarheid en veel waardering bij de chauffeurs, een adequate serviceorganisatie, gunstige verbruikscijfers en daarmee een positieve TCO. Na de levering van de laatste serie XF-trekkers zijn wij met de dealer aan tafel gegaan om de opties van de toen nog te introduceren Nieuwe Generatie te bespreken. Daarbij is door ons ook zeker naar de producten van andere merken gekeken, maar uiteindelijk kwamen we uit op de nieuwe DAF XG. Samen met Jean-Paul Punt van BEST Trucks is vervolgens de uitrusting samengesteld. Wij hechten veel waarde aan onze chauffeurs en kozen daarom al eerder voor de SuperSpace Cab, TraXon automaat, stand airco/-kachel, geïntegreerde kist, grotere tank, Skylights, plus een uitgebreid veiligheidspakket met Predictive Cruise Control, MX Engine Brake, Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Advanced Emergency Braking System en Driver Performance Assist. Bij deze XG-serie zijn daar een omvormer, magnetron en het spiegel-loze DAF Digital Vision System inclusief de DAF Corner View oplossing voor de dode hoek aan toegevoegd. Al met al zeer complete en op de chauffeur gerichte trekkers dus. Met deze XG 480 breekt voor ons ook weer een nieuwe tijd/toekomst aan. Waarbij we gebruikmaken van de jongste hoogwaardige techniek, een nog hogere efficiëntie, weer meer comfort en veiligheid voor de chauffeur in combinatie met een moderne uitstraling. Sterker nog deze DAF XG trucks vormen de nieuwe standaard voor onze toekomstige aankopen, ongeacht het merk daarvan.”

Zoals aangegeven is het sinds 1963 bestaande Kleijn Transport trots op de bestaande en toekomstige chauffeurs. De overdracht van deze nieuwe DAF XG’s zal dan ook met het nodige ceremonieel gepaard gaan.

“De chauffeurs krijgen via onze partner Nederveen Opleidingen en Trainingen uit Hardinxveld-Giessendam in nauw overleg met chauffeurs-coördinator Cor van der Waal van Kleijn Transport een uitgebreide training over de ins and outs van deze nieuwe XG. Deels gebeurt dat via E-Learning en voor het overige betreft het een fysieke cursus. Zeker omdat de huidige DAF XG-techniek weer geavanceerder is dan die van de XF draagt deze cursus bij tot een juiste en doelmatige inzet van deze nieuwe trekkers. Daarbij telt deze door ons aangeboden cursus mee voor 7 uur binnen de verplichte CODE 95”, voegt Jean-Paul Punt van BEST Trucks toe.

De regionale DAF-dealer die verantwoordelijk is voor de levering en het onderhoud van de bestaande en nu nieuw geleverde trucks van het Nederlandse merk.

Tjeerd Hofmeijer vervolgt: “Door overname van bedrijfsactiviteiten in het buitenland telt ons wagenpark momenteel 220 motoreenheden. Daarvan staan er 125 in de kleuren van Kleijn Transport, 35 in de eveneens blauw/witte kleuren van Klaus Kammann Krefeld en overige 60 zijn groen/wit en zijn bij Klaus Kammann in Lubeck gestationeerd. Kijkend naar de huidige vloot rijden we momenteel met 150 DAF’s en de rest is verdeeld over de merken Mercedes-Benz en MAN. Goed om te melden is dat het merendeel van onze chauffeurs over een eigen wagen beschikt, omdat wij maar zeker ook chauffeurs daar veel waarde aan hechten. Binnen onze kernactiviteiten verhuren wij de trekkers met chauffeur voor vervoersactiviteiten binnen de Benelux, Duitsland, Scandinavië en soms verder, met het getrokken materieel van de klant. Tevens werken wij voor alle Ferryoperators en beschikken over een diversiteit aan 110 eigen containerchassis voor het transport van en naar de grote havensteden. Voor Bring Cargo vervoeren wij de Nederlandse en Noorse zendingen van stukgoed. Al onze voertuigen zijn voorzien van de meest moderne systemen om zendingen en ritten op de voet te volgen. Verder biedt het jonge wagenpark met bijbehorende techniek ons de mogelijkheid om -waar klanten dat wensen en er in willen investeren- duurzamer te rijden op Co2 uitstoot-reducerende HVO-brandstof. Een van onze relaties maakt inmiddels gebruikt van deze mogelijkheid en kan met het gebruik van 100.000 liter HVO circa 300.000 kilogram aan Co2 besparen.”