AEO Certificering
8 juni 2011

Op 8 juni 2011 is door de Nederlandse Douane aan Kleijn transport het AEO-certificaat uitgereikt.

 

De AEO is een douane- en veiligheidscertificaat dat binnen de EU gehanteerd wordt. Om de status van Autorised Economic Operator te verkrijgen moet een bedrijf aan diverse criteria voldoen. Deze criteria zijn gebaseerd op het Communautair douanewetboek en de bijpassende toepassingverordeningen.

Voor klanten en leveranciers is de AEO een bewijs dat bepaalde processen in de organisatie goed geregeld zijn. Zo moet een AEO bijvoorbeeld financieel gezond zijn, mag geen fraude gepleegd hebben en moet de voorraadadministratie transparant zijn.

Voor wie weet dat het AEO-systeem ontstaan is na de aanslagen van 11 september 2001 in New York, zal het geen verrassing zijn dat veiligheid een belangrijk onderdeel van de certificering is. Binnen de procedures van een AEO zijn diverse mechanismes ingebouwd, waarmee de veiligheid van de vervoerde goederen wordt gewaarborgd. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat er explosieven tussen de lading verstopt kunnen worden.

De AEO-status biedt diverse voordelen:

  • Kleijn wordt aan minder fysieke en administratieve controles onderworpen.
  • Kleijn wordt met voorrang gecontroleerd als wij voor een controle geselecteerd worden.
  • Kleijn kan vragen of een controle op een bepaalde plaats wordt uitgevoerd.

Deze voordelen komen natuurlijk ook direct de de klanten van Kleijn Transport ten goede, omdat het logistieke proces nog soepeler zal verlopen.

Certificaat NL AEOF 0000897